Missziónk

A társadalmi párbeszéd részvételiséget és széleskörű bevonást jelent. Az alapítvány egy olyan műhely megteremtését tűzte ki célul, amely hosszú távon képes biztosítani a reflektált gondolkodás alapjait Magyarországon. A Krétakör Alapítvány célja az európai közösség és azon belül a magyar társadalom érdekképviseleti és kooperációs kompetenciáinak fejlesztése.

Mindezt a Krétakör több mint 20 éves művészeti tapasztalatára alapozva szakmai, oktatási és képzési programok segítségével, közösségbővítéssel és domináns kommunikációval képzeljük el, mert ezekben látjuk a meghatározó társadalmi változások alapját.

Schilling Árpád

alapító

A Krétakört 1995-ben azért alapítottam, hogy együtt lehessek azokkal, akikkel megértjük egymást. Ma már azért dolgozik az Alapítvány, hogy minél több ember megértse egymást. A Krétakör számomra az utolsó szál, ami Magyarországhoz köt.

Vajdáné Keresztessy Andrea

gazdasági vezető

A Krétakör és én? Belecsöppentem, elvarázsolódtam. Hol háborgó tenger, forgószél, hol szikrázó napsütés az élmény amit sokszor átélek a megbeszéléseken. És ami furcsa ebben az egészben, hogy én a „száraz-érzéketlen” gazdasági ügyeket viszem a Krétakörnél, és ezt érzékelem. Míg a többi kollégám ízig-vérig benne vannak a művészeti projektjeinkben, ők pörgetik az eseményeket, a munkáinkat. Ők mit érezhetnek? Nem tudom biztosan, csak sejtem, mert valahogy itt vannak, jó csapatban dolgozom! Ezt nem tapasztalja a szakmámban sok ember, ez a plusz nekem a Krétakör.

Papp Dóra

ügyvezető

Kulturális menedzsmenttel foglalkozom, az elmúlt években képzéseket, előadásokat és fesztiválokat szerveztem. A Krétakör Alapítvány ügyvezetőjeként egy olyan műhely létrehozása a célom, ahol hazai és nemzetközi programokkal tudatosan foglalkozunk közügyekkel és részvételiségre épülő társadalmat építünk. Befogadó és reflexív, valós társadalmi igényekre válaszoló projektek létrehozásán dolgozom.

Beszámolók

2018. évi szja 1%

A Krétakör Alapítvány 19.537,- Ft-ot kapott 2019-ban az SZJA 1% felajánlásokból, mely összeget az archívum közvetlen költségeire fordította. Ezúton is nagyon köszönjük a felajánlásokat!

2017. évi szja 1%

A Krétakör Alapítvány 75.575,- Ft-ot kapott 2018-ban az SZJA 1% felajánlásokból, mely összeget a színházi workshopunk közvetlen költségeire fordította. Ezúton is nagyon köszönjük a felajánlásokat!

2016. évi szja 1%

A Krétakör Alapítvány 94.180,- Ft-ot kapott 2017-ban az SZJA 1% felajánlásokból, mely összeget a Krétakör Nagyvászon című projektünk közvetlen költségeire fordította. Ezúton is nagyon köszönjük a felajánlásokat!

 

2015. évi szja 1%

A Krétakör Alapítvány 212.991,- Ft-ot kapott 2016-ban az SZJA 1% felajánlásokból, mely összeget a hamlet.ws című produkció közvetlen költségeire fordította. Ezúton is nagyon köszönjük a felajánlásokat!

2014. évi szja 1%

A Krétakör Alapítvány 79.137,- Ft-ot kapott 2015-ben az SZJA 1% felajánlásokból, mely összeget A Harag napja című produkció közvetlen költségeire fordította. Ezúton is nagyon köszönjük a felajánlásokat!

2013. évi szja 1%

A Krétakör Alapítvány 130.581,- Ft-ot kapott 2014-ben a korábbi évek szja 1% felajánlásokból, mely összeget a Párt produkció közvetlen költségeire fordította. Ezúton is nagyon köszönjük a felajánlásokat!

2012.évi szja 1%

A Krétakör Alapítvány 94.374,-Ft-ot kapott 2013-ben a korábbi évek szja 1% felajánlásokból, mely összeget a Korrupció produkció közvetlen költségeire fordította. Ezúton is nagyon köszönjük a felajánlásokat!

 

2011.évi szja 1%

A Krétakör Alapítvány 151.255,-Ft-ot kapott 2012-ben a korábbi évek szja 1% felajánlásokból, mely összeget a Noeplanete produkció közvetlen költségeire fordította. Ezúton is nagyon köszönjük a felajánlásokat!

 

2010.évi szja 1%

A Krétakör Alapítvány 207.444,-Ft-ot kapott 2011-ben a korábbi évek szja 1% felajánlásokból, mely összeget a Papnő produkció közvetlen költségeire fordította. Ezúton is nagyon köszönjük a felajánlásokat!